αξιοθεατα της αιγινας - Angelina Aegina Escape

Τα αξιοθέατα της Αίγινας

Σε όλο το νησί οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν μοναδικά αξιοθέατα σπουδαίας ιστορικής σημασίας.

Ναός Αφαίας
Περιτριγυρισμένος από πεύκα και με υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας βρίσκεται στα βόρια του νησιού. Χτίστηκε το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Ναός είναι Δωρικού ρυθμού και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού σώζονται 24 από τις 34 κολώνες του. Υπάρχει επίσης ένα μικρό Αρχαιολογικό Μουσείου που μπορείτε να δείτε εκθέματα και αναπαραστάσεις του Ναού.

Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Κολώνας
Το αξιοθέατο πήρε το όνομα του από την μία και μοναδική κολώνα (ύψους 8 μ.) που σώζεται από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Ο Αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10΄ με τα πόδια από το λιμάνι του νησιού. Στην ίδια τοποθεσία βρίσκεται επίσης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, τα εκθέματα του οποίου προέρχονται κυρίως από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.

Άγιος Νεκτάριος
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων. Χτίστηκε το 1904, αλλά την σημερινή του μορφή την πήρε το διάστημα 1973 – 1994. Στο Μοναστήρι βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου και φυλάσσονται εκεί τα λείψανα . Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Μοναστήρι για να προσκυνήσουν.

Παλιαχώρα
Η Παλιαχώρα βρίσκεται στον λόφο που είναι πίσω από το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Αποτέλεσε για πολλούς αιώνες την πρωτεύουσα της Αίγινας, αλλά άρχισε να εγκαταλείπεται το 19ο αιώνα αφού οι κάτοικοι ξαναγύρισαν στις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Μοιάζει με τον Μιστρά, αφού έχει πολλές εκκλησίες και ερείπια από παλιά σπίτια.

Πάχεια Ράχη
Η Πάχεια Ράχη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που βρίσκεται στους πρόποδες του Ελλάνιου Όρους πάνω από τον Μαραθώνα. Υπάρχουν παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, φαίνεται η Αίγινα και το Αγκίστρι. Στο χωριό υπάρχει θέατρο το οποίο λειτουργεί κανονικά, με υπέροχη θέα όλο το Όρος.

Smart deal -10%

Accessibility Toolbar